luchthaven vertraagd

Nieuws

Blijf altijd op de hoogte van uw rechten

Naast onze dienstverlening voor vliegtuigpassagiers, zijn wij ook gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met passagiersrechten en het analyseren van het Europese vliegverkeer. Wij houden u met deze nieuwsberichten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 • KLM vliegtuig stijgt op vanaf Schiphol Amsterdam

  28-01-2021

  Reisrestricties verantwoordelijk voor daling Europese vluchten

  De aangescherpte maatregelen in Nederland zorgen voor een daling in het aantal vluchten, vooral luchtvaartmaatschappij KLM is hard getroffen. Zo is het aantal KLM-vluchten voor de tweede week op rij met dubbele cijfers afgenomen. Ook in andere Europese landen neemt het aantal vluchten van overige luchtvaartmaatschappijen af.

 • Trap op lege luchthaven

  21-01-2021

  Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer

  Op 20 januari heeft het kabinet aangekondigd dat er een vliegverbod komt voor Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Naast het vliegverbod worden ook de maatregelen omtrent het test- en quarantainebeleid voor vliegtuigpassagiers aangescherpt.

 • Lege gate op Schiphol Airport

  18-01-2021

  Dagelijks reizen 35.000 passagiers van en naar Schiphol

  Afgelopen vrijdag 15 januari 2021 was Paul Vaneker, Senior Flight Intelligence bij EUclaim, te horen in een radio-uitzending van BNR. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over het aantal passagiers die van en naar Schiphol reizen, ondanks de aangescherpte maatregelen.

 • hand met twee munten erin

  15-01-2021

  SGR garantie op vouchers tot eind maart 2021

  Op donderdag 7 januari 2021 heeft SGR-directeur Erik Jan Reuver de laatste ontwikkelingen omtrent corona-vouchers gedeeld in een interview met Travelpro. Want hoe zit het nu precies met de voucherbank en de wettelijke termijnen van de vouchers?

 • KLM vliegtuigen staan op een rijtje

  11-01-2021

  Drukste vliegroute van en naar Nederland is Schiphol – Parijs

  Uit cijfers van analysebureau OAG blijkt dat de route Schiphol – Parijs Charles de Gaulle op dit moment de drukste vliegroute van en naar Nederland is. Deze cijfers zijn gemeten in stoelcapaciteit. In januari waren er op deze route ruim 58.000 stoelen bezet en behoort daarmee tot de drukste van Europa.

 • Zicht op terminal Schiphol Airport met ondergaande zon

  28-12-2020

  Negatieve PCR-test verplicht voor alle vliegreizen naar Nederland

  Het is vanaf morgen, dinsdag 29 december 2020, verplicht voor alle vliegtuigpassagiers om een negatieve PCR-testverklaring te hebben als zij vanuit het buitenland naar Nederland afreizen. Deze test mag bij vertrek maximaal drie dagen oud zijn en is geen vervanging van de thuisquarantaine van tien dagen bij terugkomst in Nederland.

 • Poolse vlag met een heldere lucht

  23-12-2020

  Akkoord bereikt over steunpakket luchtvaartmaatschappij LOT

  Net als veel andere Europese luchtvaartmaatschappijen heeft het Poolse LOT het financieel moeilijk als gevolg van de coronacrisis. Op dinsdag 22 december is de Europese Commissie akkoord gegaan met een steunpakket van 650 miljoen euro. De financiële steun moet de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen overeind houden.

 • Man tankt een vliegtuig vol met kerosine

  10-12-2020

  EUclaim legt beslag op kerosine Balkan Holiday Air

  Op donderdag 10 december heeft EUclaim namens 23 passagiers beslag gelegd op de kerosine van Balkan Holiday Air. De luchtvaartmaatschappij weigert al acht jaar lang om deze passagiers de rechterlijke vergoeding voor een vluchtvertraging uit 2010 te betalen. Door de beslaglegging ontvangen de passagiers na jarenlang wachten eindelijk hun geld.

 • Reiziger houdt twee paspoorten met vliegtickets vast

  09-12-2020

  Reisbranche krijgt steun door voucherfonds

  Op maandag 7 december 2020 is bekendgemaakt dat de reisbranche steun, in de vorm van een ‘voucherfonds’ krijgt. Het kabinet zal de reisbranche steunen door mogelijk honderden miljoenen euro’s aan leningen. Zo kunnen gedupeerde reizigers met een corona-voucher de waarde van hun voucher in geld laten uitkeren door reisorganisaties.

 • zicht op vertrekhal en luchtverkeerstoren van schiphol

  02-12-2020

  Totaal aantal vluchten dit jaar op Schiphol vergelijkbaar met 1992

  Op dinsdag 1 december deelde NH Nieuws dat vluchten van en naar Schiphol in aantallen behoorlijk zijn gedaald. Sterker nog: het totaal aantal vluchten in 2020 zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met het jaar 1992. De daling in het aantal vluchten is een gevolg van de coronacrisis.

Vragen? Chat of bel