luchthaven vertraagd

Blog

Over alles wat te maken heeft met vliegen

Wij houden je wekelijks op de hoogte over alles wat te maken heeft met vliegen. Van de beste zomerbestemmingen, tips om te vliegen met kinderen tot aan waar je het beste kunt zitten in een vliegtuig en hoe je het beste een vliegtuig online kunt volgen.

 • Een wapperende Europese vlag door Londen

  26-01-2021

  Gevolgen van Brexit op vliegen van en naar Engeland

  Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is sinds 31 december 2020  een feit. Dit betekent dat er een hoop veranderingen plaatsvinden, waaronder het reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Maar wat verandert er nu precies in je rechten als vliegtuigpassagier door de Brexit? En waar staan de rechten vastgelegd? EUclaim legt het je graag uit.

 • Vliegtuig met een ondergaande zon

  05-01-2021

  Vliegbelasting per 1 januari: dit houdt het voor jou in

  De Nederlandse overheid heeft de vliegbelasting ingevoerd. Wanneer je in 2021 een vliegticket koopt en vliegt vanaf een Nederlandse luchthaven, betaal je hier automatisch vliegbelasting voor. Dit is een bedrag van €7,85 per persoon per vlucht. Passagiers die een Nederlandse luchthaven gebruiken om over te stappen en kinderen jonger dan twee jaar betalen deze belasting niet. Vliegbelasting is iets wat in veel andere landen al in gebruik is genomen. In Europa is al enige tijd de bedoeling dat hier gezamenlijke afspraken over gemaakt gaan worden.

  Begin november heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt dat er per 1 januari een vliegbelasting voor passagiers vanuit Nederland komt. Wat valt er nu onder deze vliegbelasting en waarom moeten vliegtuigpassagiers dit betalen? EUclaim legt het uit!

 • Een leeg vliegtuigtoestel aan de binnenkant met schermen

  16-12-2020

  Geld terug in plaats van voucher, hoe werkt dat?

  Stond er een vakantie op de planning en ging deze niet meer door in verband met het coronavirus? Dan is de kans groot dat je een (corona)voucher van de vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie hebt ontvangen, maar wat moet je doen als je liever je geld terugkrijgt dan een voucher? EUclaim legt uit wat je rechten zijn.

 • Stel op vakantie met rode koffers

  07-12-2020

  Mijn koffer is vertraagd. Wat nu?

  Een vakantie vieren zonder een goedgevulde koffer met kledingsets en toiletartikelen? Daar wil je natuurlijk niet aan denken. Het kan echter voorkomen dat je koffer niet op de vakantiebestemming aankomt. Zo worden er 180.000 koffers tijdens een drukke dag verwerkt op Schiphol en dat kan ervoor zorgen dat je koffer achterblijft of ergens anders terechtkomt.

 • Een ingepakt kerstcadeau met een lint eromheen

  27-11-2020

  Kerst in coronatijd? EUclaim deelt 5 ideeën

  De samenhang van de feestdagen is dit jaar nog onduidelijk door het coronavirus. Ondanks de bijzondere situatie is het zeker mogelijk om een gezellige Kerstmis in coronatijd te vieren. Hoe? EUclaim deelt vijf ideeën om van Kerstmis een gezellige tijd van te maken.

 • Briefje op raam dat de winkel is gesloten door corona

  19-11-2020

  Annuleren ivm corona? Dit zijn je rechten

  De vakantieplannen zijn dit jaar aangepast of zelfs geannuleerd voor veel vakantiegangers. Zo is het niet meer mogelijk om naar bepaalde vakantiebestemmingen te reizen en schrappen vliegtuigmaatschappijen vluchten vanwege het coronavirus. Wat zijn nu precies je rechten als je wilt annuleren in verband met corona? Wij leggen het uit.

 • vrouw met mondkapje kijkt uit vliegtuig

  07-10-2020

  Trends in vliegverkeer na de uitbraak van corona

  Sinds de uitbraak van het coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, ziet het vliegverkeer er compleet anders uit. Schiphol Airport verwacht dat het vliegverkeer pas weer over drie jaar, in 2023, op het niveau zit van voor de coronacrisis. EUclaim onderzocht de trends in het vliegverkeer sinds de uitbraak van het coronavirus.

 • Gekleurde huizen in een straat van Willemstad in Curacao

  05-10-2020

  Kerst in de zon

  De samenhang van de feestdagen is dit jaar nog onduidelijk door het coronavirus. Het is (ondanks de onzekere situatie) een goed idee om de feestdagen in de zon te spenderen. Waarom? Door zonlicht stimuleer je productie van gelukshormonen en dat is zeker welkom tijdens de wintermaanden. EUclaim tipt een aantal bestemmingen voor een zonnige kerst!

 • zicht op vertrekhal en luchtverkeerstoren van schiphol

  09-09-2020

  Hoe werkt de corona teststraat op Schiphol Airport?

  Door je op Schiphol te laten testen op corona in de nieuwe corona teststraat, help je de verspreiding van het virus tegen te gaan. Is het verplicht? Hoe werkt het? Is het gratis? EUclaim legt het uit!

 • beste zitplek in vliegtuig tijdens corona bij het raam

  27-08-2020

  Wat is de veiligste plek om te zitten in het vliegtuig in coronatijd?

  Als jij gaat vliegen in tijden van de coronapandemie wil jij natuurlijk welke plek het veiligst is in het vliegtuig met betrekking tot het virus. Op basis van diverse onderzoeken legt EUclaim je uit waar jij het beste kan gaan zitten tijdens de vlucht.

Vragen? Chat of bel