Nederlandse luchtvaartmaatschappijen verbeteren zich!

Als we naar buiten kijken is de lente in aantocht! We vinden het daarom tijd om inzicht te geven in de prestaties van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen van de afgelopen winterperiode. Wat blijkt: KLM, Transavia en ArkeFly zijn in de winter van 2012/2013 minder vertraagd dan in de winter van 2011/2012. Er is hierbij gekeken naar vluchten van of naar Schiphol.
winterprestatie schiphol
De percentages in bovenstaande grafiek geven het aantal vertragingen/annuleringen weer.

Het grootste compliment gaat hierbij naar KLM. KLM heeft namelijk bijna 50% minder vertraagde vluchten gehad dit jaar. Ook de dochtermaatschappij van KLM, Transavia, doet het goed. Transavia heeft deze winter 10% meer vluchten uitgevoerd en maar liefst 6% minder vertraagde vluchten gehad. Waar KLM met de daling van het aantal vertragingen goed presteert, is Transavia het beste uit de bus gekomen wat betreft haar algehele prestaties. Chapeau dus! ArkeFly heeft zich ook verbeterd. Hetzij iets minder spectaculair dan Transavia en KLM.

Complimenten voor de Nederlandse airlines. Ze zijn de winter goed doorgekomen dit jaar. Easyjet, de op één na grootste maatschappij die in de winter vliegt vanaf Schiphol, heeft de minste vooruitgang geboekt. Echter, behoort Easyjet wel nog steeds tot de luchtvaartmaatschappijen die het meest punctueel vliegen van en naar Amsterdam.

We zijn benieuwd of de luchtvaarmaatschappijen deze stijgende lijn in het zomerseizoen kunnen voortzetten.

De percentages in bovenstaande grafiek geven het aantal vertragingen/annuleringen weer.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wat nu, Staatssecretaris?
Volgende blogartikel
Weer stakingen bij Iberia
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding