luchthaven vertraagd

Vergoeding bij vertraging van uw vlucht

Heeft u te maken gehad met een vertraging van uw vlucht en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding tot €600 per persoon? Check uw vertraagde vlucht en ontvang direct advies.
Check uw vergoeding

Wanneer kan ik een vergoeding krijgen voor mijn vertraagde vlucht?

U heeft recht op een vergoeding wanneer uw vertraagde vlucht valt onder de regels van Verordening 261/2004. Sinds het bestaan van de wetgeving worden de rechten van vliegtuigpassagiers beschermd in Europa. In Verordening 261/2004 staat omschreven dat u recht heeft op een vergoeding bij een vertraging van uw vlucht als:

  • U vlucht een aankomstvertraging heeft van drie uur of meer
  • U vloog vanuit een EU-land of van buiten de EU naar een EU-land met een Europese vliegtuigmaatschappij
  • De vertraging van de vlucht niet is ontstaan door een buitengewone omstandigheid 

Hoeveel vergoeding krijg ik voor mijn vertraagde vlucht?

Wanneer uw vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Hoogte van vergoeding op basis van afstand vertraagde of geannuleerde vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

 

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

 

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Bereken de afstand van uw vlucht

Hoe kan ik de vergoeding voor de vertraging van mijn vlucht ontvangen?

Om te weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies kunt u de vluchtgegevens van uw vertraagde vlucht controleren in onze calculator. Binnen enkele minuten geven wij u een vrijblijvend advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. De service van EUclaim is op basis van no cure, no pay en daarmee loopt u geen enkel risico.

Passagiers over de service van EUclaim

Geschreven door dr. Ronald

20 maanden geleden vertraagde vlucht, pas de volgende dag kunnen vliegen. Eerst zelf geprobeerd schade te claimen. Vergeet het maar… EUclaim kreeg het wel voor elkaar maar pas na heel veel stappen. Hulde voor hun vasthoudendheid.

Geschreven door Anita

Op 10 sep. ’17 met 2 personen een vertraagde vlucht gehad van bijna 13 uur. Bij terugkomst claim ingediend via EUclaim. Vanaf het begin heel duidelijk hoe je je claim kan indienen. Kost geen enkele moeite. Ik kan het iedereen aanraden.

Geschreven door heer Honings

EUclaim werkt je claim snel af en informeert je op meerdere momenten over de status van jouw claim. We zijn zeer tevreden, want nu hebben we het idee dat we in ieder geval een juiste tegemoetkoming hebben gekregen voor de vertraging!

Geschreven door G.

3 jaar moeten wachten maar tussentijds keurig op de hoogte gehouden. Nu toch nog zeer onverwacht opgelost en geld terug gekregen van een ongelofelijk vertraagde vlucht. Blij mee!

Ontvang vergoeding voor uw vertraagde vlucht via EUclaim

EUclaim heeft ruim twaalf jaar ervaring bij het ophalen van de vergoeding voor gedupeerde vliegtuigpassagiers. 560.560 passagiers gingen u al voor door gebruik te maken van onze service. Bij EUclaim combineren we onze toegang tot de unieke database van Lennoc Flight Intelligence met onze jarenlange ervaring op het gebied van passagiersrechten. Wanneer de vliegtuigmaatschappij niet wil betalen gaan wij voor iedere passagier naar de rechter. U betaalt alleen onze succesfee wanneer wij de vergoeding voor u hebben opgehaald.

12669 passagiers hebben EUclaim een score van 4.6 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 12.669 ervaringen
Vragen? Chat of bel