Vluchten geannuleerd door staking Belgische luchtverkeersleiders

Op donderdagochtend is bekend geworden dat de Belgische luchtverkeerleiders van Skeyes vandaag gaan staken. Door de spontane staking worden vluchten van en naar Brussels Airport geannuleerd of lopen ze een lange vertraging op.

brussels airlnes vliegtuig op landingsbaan

30 vluchten van Brussels Airlines geannuleerd

Donderdagochtend werd bekend dat de luchtverkeersleiders bij Skeyes gaan staken. De staking vindt plaats tussen 09.30 en 13.00 uur. De luchtverkeersleiders werken op Brussels Airport (BRU). Door de spontane staking zijn er al ruim 56 vluchten geannuleerd. Vooral luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft last van de staking. De luchtvaartmaatschappij heeft al 30 vluchten moeten annuleren. Hierbij gaat het met name om korteafstandsvluchten. De maatschappij geeft aan dat ze aan het kijken zijn hoe de planning gaat lopen voor de langeafstandsvluchten. De verwachting is dat deze lange vertragingen gaan oplopen.

Passagiersrechten bij staking luchtverkeersleiders

Op het moment dat luchtverkeersleiders staken hebben gedupeerde passagiers geen recht op een vergoeding. Volgens Verordening 261/2004 valt deze situatie onder een buitengewone omstandigheid. De luchtvaartmaatschappijen hebben geen invloed op de ontstane problemen. Passagiers hebben in deze situatie wel recht op verzorging vanuit de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hierbij denken aan een nieuwe vlucht, eten en drinken en waar nodig een hotelovernachting.

[twig_element element="text_panel" title="TIP: Recht op verzorging bij staking" text="Is jouw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking? Je hebt geen recht op een vergoeding, maar de luchtvaartmaatschappij heeft wel zorgplicht! " button_text="Passagiersrechten bij staking" button_link="/waar-heb-ik-recht-op-bij-een-staking" field_size="" trustpilot="0" ]

Vorig nieuwsitem
Nieuwe staking bij Franse luchtverkeersleiding
Volgende nieuwsitem
24-uurs staking van het luchtvaartpersoneel in Italië
0 0 vote
Article Rating
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel