Qatar Airways benoemd tot de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld

De organisatie Skytrax heeft Qatar Airways benoemd tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld van 2019. Jaarlijks beoordeelt Skytrax luchtvaartmaatschappijen op een grote schaal en gebruikt hierbij de directe mening van vliegtuigpassagiers.

qatar airplane in the sky

Qatar Airways neemt koppositie van Singapore Airlines over

In 2018 was Singapore Airlines nog de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld, inmiddels heeft Qatar Airways dat stokje mogen overnemen. Vorig jaar stond Qatar Airways nog op de tweede plek. De top tien luchtvaartmaatschappijen wordt gedomineerd door Aziatische en Oosterse luchtvaartmaatschappijen. De enige Europese luchtvaartmaatschappij is Lufthansa, op de negende plaats. Ruim 21 miljoen mensen hebben meegedaan aan het onderzoek.

Beoordelingen in Europa en speciale prijzen

Van de Europese luchtvaartmaatschappijen scoren Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines het best. KLM scoort met een 18e plek ook hoog, vorig jaar stond KLM nog op de 19e plaats. Er waren ook nog speciale vermeldingen voor enkele luchtvaartmaatschappijen bij. De Aziatische en Oosterse luchtvaartmaatschappijen gingen er ook met deze prijzen vandoor.

Singapore
Airlines – Beste cabine personeel

Qatar
Airways – Beste Business class

Japan Airlines – Beste economy class

Bangkok Airways – Beste regionale luchtvaartmaatschappij

EVA Air – Schoonste vliegtuigen

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking bij EVA Air resulteert in geannuleerde vluchten op Schiphol
Volgende nieuwsitem
Drones ontregelen vliegverkeer Singapore Changi Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding