Piloten van het Spaanse Vueling staken morgen en donderdag

Op 25 en 26 april staken de piloten van Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling. Zij leggen het werk neer uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden en het beleid van Vueling die steeds meer buitenlandse bases inricht. De piloten zijn bang dat de Spaanse werkgelegenheid in het gedrang komt.

Vueling vliegtuig op het vliegveld

34 vluchten van en naar Amsterdam geannuleerd

De staking op 25 en 26 april zou op ‘slechts’ 19 procent van de vluchten effect hebben. Het Spaanse ministerie van transport zou een garantie hebben afgedwongen voor 81 procent van de vluchten. Vooral het binnenlandse verkeer en vluchten naar de eilanden worden gespaard. Voor Nederlandse passagiers is de verwachte invloed wel behoorlijk. Al 34 vluchten van en naar Amsterdam zijn op de twee stakingsdagen geannuleerd. Onder andere geannuleerde vluchten van en naar Barcelona, Milaan en London Luton treffen de Nederlandse reiziger. Passagiers zouden worden omgeboekt.

Vlucht geannuleerd door pilotenstaking Vueling? Recht op vergoeding!

Is jouw vlucht geannuleerd door de pilotenstaking van Vueling? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Daarnaast heb je recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Vanaf twee uur vertraging heb je ook recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

[twig_element element="text_panel" title="TIP: Vlucht geannuleerd door staking Vueling?" text="Als het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij staakt, heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon! Check waar jij recht op hebt!" button_text="Check je vlucht" button_link="/check-uw-vlucht" field_size=""]

Vorig nieuwsitem
Europees Hof van Justitie oordeelt: ‘wilde staking’ is geen buitengewone omstandigheid
Volgende nieuwsitem
Vueling staking zet door in mei
0 0 vote
Article Rating
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel