Hier moet jij naartoe deze herfstvakantie!

Over ongeveer een maand staat er alweer een nieuwe vakantieweek voor de deur: de herfstvakantie! Tijd om je te oriënteren op de ideale herfstbestemmingen voor jouw vakantie. Kies je voor een stedentrip, uitwaaien aan zee of een zonzekere bestemming in het zuiden? Waar je ook behoefte aan hebt, EUclaim heeft het antwoord en geeft je reisadvies.

palmbomen oranje lucht zonsondergang strand
  1. Uitwaaien aan de Deense kust

Een heerlijke vakantie om weer nader tot jezelf en je gezin te komen beleef je in Denemarken. Aan de Deense kust barst het van de gezellige en typisch Scandinavische vakantiehuisjes waar je tot rust kunt komen. De huisjes staan middenin de duinen of bossen waardoor je er echt even uit bent. Maak lange strandwandelingen om daarna met een kop warme choco en Deense gebakjes voor de openhaard te kruipen en spelletjes te spelen. Wij zien ons al helemaal zitten!

Denemarken is omgeven door zee en prima bereikbaar met de auto. Mocht je toch willen vliegen of dichtbij de grote stad willen zitten, kies dan voor een dorpje in de buurt van Kopenhagen. Dan ben je ook zo op het strand en kun je wanneer je wilt de stad in!

huisje in het weiland met klaprozen

  1. Nazomeren op de Canarische eilanden

Geen zin in het herfstweer dat uit regen, wind en kou bestaat? Heb je liever strand, palmbomen en cocktails? Dan kun je heerlijk nazomeren op de Canarische eilanden. Op Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura en Tenerife kun je goed vertoeven in de zon en genieten van een prachtige omgeving. Huur een auto en verken het eiland, geniet van de ondergaande zon op het strand en behoud je zomerse kleurtje nog nét wat langer. Op de Canarische eilanden kan het allemaal.

In ongeveer 4,5 uur vlieg je naar de Canarische eilanden. Vliegtuigmaatschappijen zoals Transavia, Corendon en TUIfly vliegen hier een paar keer per week naartoe.

  1. Stedentrip Dublin

Ierland ervaar je in het gure pure herfstweer. Zoals het hoort. Na dagen wandelen door de oude binnenstad, het bezoeken van de musea en kerken en struinen over de kliffen (cliffs of moher), duik je een Ierse pub in bij Temple bar en geniet je van een groot glas Guinness bij een échte Ierse stew (stoofpot). Neem ook een kijkje in St. Stephens Green, een groot park middenin de stad waar de herfst prachtig tot zijn recht komt.

Je kunt meerdere keren per dag met Aer Lingus, KLM en Ryanair naar Dublin vliegen binnen ongeveer 1,5 uur.

haven van dublin met een brug

  1. Eilandhoppen op de Cycladen

De Griekse eilandengroep de Cycladen bestaan uit de mooiste Griekse eilanden met idyllische dorpjes en authentieke architectuur. Ga op avontuur deze herfstvakantie en ga met het hele gezin eilandhoppen van Santorini tot Mykonos. Gegarandeerd een actieve én zonzekere vakantie om nooit meer te vergeten.

Reis per boot tussen de eilanden en begin je reis op het Griekse vasteland of op één van de eilanden zoals Santorini. Onder andere Transavia en TUIfly vliegen naar de Cycladen.

  1. Avontuur in de Ardennen

Wil je met je gezin de uitdaging aangaan van het buitenleven? Ga dan een paar dagen naar de Ardennen! Kanovaren, abseilen en wandelen maar ook kastelen bezoeken en de leuke dorpjes ontdekken, in de Ardennen kan het allemaal. Geniet van de frisse buitenlucht en vele activiteiten.

Naar de Ardennen kun je het best met de auto reizen. De rit duurt minder dan 4 uur.

Heb jij nog tips voor de herfstvakantie? Deel ze met ons in een reactie.

 

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vouchers aannemen bij vluchtproblemen? Niet doen!
Volgende blogartikel
Geweigerd op de vlucht! Wat nu?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding