Geruchten: Ryanair gaat op Amsterdam vliegen

Eerder werd al bekend gemaakt dat Ryanair dagelijkse slots toegewezen heeft gekregen om op Schiphol te vliegen. Het gaat hier om vluchten in het winterseizoen die starten op zondag 25 oktober 2015. Om welke routes het gaat is nog niet duidelijk. Wel gaan de geruchten dat Ryanair van plan is om de route Dublin – Amsterdam,  Londen Stansted - Amsterdam te gaan vliegen.
Landend Ryanair vliegtuig op de landingsbaan

Op de route van Dublin vliegt nu alleen Aer Lingus. Mochten de geruchten werkelijkheid worden, dan zou dit voor Aer Lingus stevige concurrentie betekenen. Met de aangekondigde vluchten van Ryanair wordt de capaciteit bijna verdubbeld op deze route. Het aanbod aan vliegtuigstoelen zal hoger zijn dan de vraag. Een voordeel voor de consument, want de prijzen zullen hierdoor dalen.

Om de 20 minuten naar Londen

De Londen Stansted route is een directe aanval op Easyjet en een indirecte aanval op alle maatschappijen die vliegen tussen Amsterdam en Londen. Momenteel vliegen er dagelijks al 54 vluchten tussen Amsterdam en Londen (alle luchthavens). Door de vijf extra vluchten wordt de capaciteit  met 10% verhoogd. Met deze 59 vluchten is het mogelijk elke 20 minuten van en naar Londen te vliegen. Menig route van de NS wordt niet zo frequent bereden als de vliegroute naar Londen.

Het is nog even afwachten of Ryanair daadwerkelijk deze plannen gaat uitvoeren. In het verleden hebben ze eerder slots aangevraagd, maar er uiteindelijk geen gebruik van gemaakt.

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Air Taxi landt te hard op water
Volgende blogartikel
Uitzending Groeten van Max: gedupeerde passagiers Hellas Travel
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding