Eropuit in oktober

Verlang jij alweer terug naar die zonovergoten stranddagen? Reis dan in oktober de zon achterna naar het nog altijd warme Andalusië! Liever een actieve stedentrip? Dan is oktober dé maand om New York te leren kennen! Voor de Telegraaf schreef EUclaim een artikel over dé bestemmingen van oktober.

uitzicht op skyline newyork vanuit central park

De ultieme stedentrip is toch wel naar de Amerikaanse miljoenenstad New York. De stad die je tenminste één keer in je leven bezocht moet hebben. Bezoek het imposante Vrijheidsbeeld en vergaap je aan de prachtige skyline.

Ondernemen

Ontdek dat hoogtevrees geen mens onbekend is op het machtige Empire State Building en bezoek één van de grootste kunstmusea ter wereld: The Metropolitan Museum of Art. Plak er vooral ook nog een shopdagje achteraan. Aan Fifth Avenue lijkt er geen eind te komen aan de grote warenhuizen. New York heeft ontzettend veel te bieden en je voelt je onderdeel van een energieke stad die, inderdaad, nooit slaapt.

Afhankelijk van waar je interesses liggen kun je in New York een heleboel ondernemen. Of dat nou een zondagse picknick in Central park of een actieve wandeling over de Brooklyn bridge is, sommige activiteiten zijn voor iedereen hetzelfde.

De lekkerste gerechten en leukste restaurantjes vind je in Greenwich village, Little Italy of Chinatown. Een echte Amerikaanse burger mag natuurlijk niet ontbreken. Deze vind je bij het Shake Shack restaurant in Madison Square park. Zin in iets zoets? Bezoek dan de beroemde Carlos Bakery in Hoboken New Jersey. Een echte Italiaanse familiebakkerij bekend van TV met de meest bijzondere taarten en zoete versnaperingen.

Zo kom je er

Per vliegtuig ben je binnen acht uur in The Big Apple. Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks met KLM, Delta Airlines of United Airlines. JFK en Newark zijn de grootste vliegvelden in New York. KLM vliegt 14 keer per week tussen Amsterdam en JFK. Delta vliegt 19 keer per week naar New York en United zeven keer per week.

Lees het hele artikel op de Telegraaf.

 

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De W Rotatie
Volgende blogartikel
Hoe is het om piloot te zijn?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding